top of page
Voedingsgedragcoach Nikki van der Post

LEUK JE TE ONTMOETEN

Dit is mijn verhaal

Mijn naam is Nikki, het gezicht achter Dertien. Ik ben Voedingsgedragcoach. Het is mijn missie om aankomen net zo gewoon te maken als afvallen. 

Ik neem je graag mee in mijn verhaal.

 

Personal Trainer Nikki van der Post

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: voeding is niet altijd mijn beste vriend geweest

Zo ben ik geboren met een onvolgroeide dikke darm waardoor hevige buikkramp de eerste maanden van mijn leven dagelijkse kost was. Op mijn veertiende ontwikkelde ik een eetstoornis. Niet omdat ik ontevreden was over mijn lichaam, maar een sterke behoefte aan controle was bij mij de boosdoener. Na een periode van vier jaar, heb ik op mijn achttiende anorexia gelukkig weten te overwinnen.

Nu leef ik al een aantal jaar met een prikkelbaar darmsyndroom wat wederom een hoop ongemakken met zich mee brengt. Zo lig ik regelmatig met een opgeblazen buik op de bank, maken buikpijn en krampen lopen of zitten onmogelijk en krijg ik geen hongersignaal doordat er teveel lucht in mijn maag blijft. Het missen van deze signalen maakt dat ik onbedoeld 'vergeet' te eten en gewicht verlies. 


Ik heb ondergewicht. 

In een wereld vol afvaldiëten is moeite met aankomen iets onpopulairs. Uitspraken zoals “Gewoon meer eten”, “Dat is ideaal, dan kan je alles eten” of “Je mag wel wat van mij hebben hoor”, hoor ik dan ook bijna wekelijks. Was het maar zo simpel.

Net als afvallen kan ook aankomen een lastig proces zijn. Eentje waar ik
zelf nog steeds midden in zit en af en toe flink mee struggle. Om er tegelijkertijd onwijs veel van te leren.

Aankomen is een fysieke en mentale uitdaging waar je niet alleen in bent. Mijn ervaringen deel ik graag met jou en neem ik mee in de adviezen die ik geef. 

Het is mijn missie om aankomen net zo gewoon te maken als afvallen. Ik wil laten zien dat ook ondergewicht op een gezonde manier aangepakt kan worden.

De weg die ik afgelegd heb met mijn eigen strubbelingen rondom voeding en nog steeds afleg, zorgde ervoor dat ik anderen hier ook mee wilde helpen. In 2021 ben ik dan ook de opleiding Inspanningsfysiologie en Voedingsleer gaan doen. Via de gym waar ik sportte, kreeg ik mijn eerste personal training klant en mocht ik groepslessen gaan geven.

Na het halen van mijn diploma is het balletje echt gaan rollen. Mijn marketing baan zette ik aan de kant en ik begon mijn eigen bedrijf. Dertien was een feit. 

Voedingsbegeleiding & Personal Training

Dertien

Dertien Personal Training & Voedingsbegeleiding

Dertien staat voor gezond aankomen door middel van voeding en krachttraining. Op een eenvoudige manier toe te passen op jouw leven én met langdurig resultaat. Zonder moeten. 

Door de jaren heen heb ik veel voedingstrajecten gevolgd. En één ding viel me steeds weer op: als je wil aankomen, zitten alle recepten vol met energiedichte producten en weight gainers. Om maar niet te spreken over de enorme porties. Hoe erg ik mijn best ook deed, het was simpelweg veels te veel. 

De ingrediënten en de hoeveelheden begonnen mij tegen te staan. Eten werd een moetje. Alweer. Toen ik in 2017 voor de zoveelste keer met vier bekers chocolademelk mijn resterende calorieën voor die dag moest zien te behalen, heb ik het roer omgegooid. 


Ik heb mijn voeding aangepast door alle algemeenheden en zogenaamde regeltjes overboord te gooien en ben beter naar mijn eigen lichaam gaan luisteren. Dit bracht mij terug naar de basis van voeding: eten in de vorm van natuurlijke producten. Zelf koken in plaats van opwarmen, pure producten in plaats van bewerkt, eten met aandacht in plaats van op automatische piloot en meerdere kleine maaltijden in plaats van drie hoofdmaaltijden.

Zo ontdekte ik al gaandeweg wat
 je nodig hebt om het voor elkaar te krijgen om op een gezonde en duurzame manier aan te komen. Zonder chocolademelk maar gewoon weer doen wat je het liefste doet: lekker eten.


Welkom bij Dertien!

Ik heb veel mensen hun voedingspatroon zien omgooien. Om af te vallen, gezonder te eten of om droogtrainen. En één ding viel me steeds weer op: na drie maanden was de rek er al weer uit. De goedbedoelde pogingen waren nooit blijvend. Teveel veranderingen en restricties in één keer.

Daarom blijf ik weg van quick fixes en snelle resultaten. Ik kijk naar het totale plaatje en kies voor resultaten die lang meegaan. Geen kortetermijnoplossing maar ik duik de diepte in. Bewustzijn creëren waardoor je echt stappen kan maken. Zodat je gezond eet, zonder dat het veel tijd vraagt. Dat je lekkere producten in huis haalt, terwijl je tegelijkertijd op je gewicht let. Dat je fit leeft, zonder gedoe. Aankomen op een manier die bij je past. Omdat het kan.

Mijn visie

Over de naam

Bij het getal dertien denk je waarschijnlijk gelijk aan ongeluk. Aan vrijdag de dertiende en het ontbrekende stoelnummer in een vliegtuig. Niet gek. Stiekem is dertien eigenlijk een heel positief getal.

Dertien is een combinatie van één en drie. In de numerologie staat het getal één voor nieuwe ideeën, een nieuw begin en vooruitgang. Bij de drie gaat het om passie, optimisme en inspiratie. Voeg alles samen en je komt op het getal dertien wat staat voor
motivatie, zelfvertrouwen en hard werken.

Beeldmerk Dertien
Logo Dertien

Heb je een vraag?

Vul onderstaand contactformulier in of stuur mij een berichtje via de chat. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Waar kan ik je bij helpen?
bottom of page