top of page

Waarom een duo training ideaal is

Vind jij in je eentje sporten ook maar zo...tja... alleen? Dan is het helemaal niet zo gek idee om een sportmaatje te zoeken. Sterker nog, onderzoek laat zien dat samen trainen je gelukkig maakt. Hoe fijn is dat!


Dat sporten een waslijst aan gezondheidsvoordelen voor je lichaam met zich meebrengt, wist je vast al. Het is bij uitstek dé manier om fit door te leven te gaan. Het is alleen niet voor iedereen het leukste om te doen. Gaat sporten niet vanzelf voor jou? Ontdek de voordelen van een duo training!


Het geeft je een duwtje in de rug

Het kan soms lastig zijn om jezelf te motiveren om te sporten. Lastige momenten horen erbij. Een vol hoofd, weinig slaap, een te drukke week, ziek kind… Logisch dat sporten dan niet boven aan je prioriteitenlijstje staat. Door samen met iemand te trainen creëer je een stok achter de deur voor dit soort momenten. Wanneer je samen met iemand afspreekt om te gaan sporten, voel je je verantwoordelijk om te komen opdagen. Afzeggen doe je niet zo snel. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je sportmaatje dat je gaat.


Het zorgt voor een constant sportritme

Met drukke agenda's is het belangrijk om tijd vrij te maken voor het sporten. Door met iemand af te spreken en een vaste dag aan te houden, zorg je automatisch voor een regelmatig sportritme. Hoe meer ritme je hebt, hoe meer resultaat je kan behalen.


Het zorgt voor een positieve houding ten opzichte van sporten

Laten we eerlijk zijn, sporten kan soms zwaar en uitdagend zijn. Doe je het samen, dan kan het ook heel motiverend zijn. Je deelt de uitdagingen en geeft elkaar een extra zetje als het nodig is. Wat daar het leukste aan is? Je behaalt successen samen én viert de overwinningen samen. Het delen van overwinningen zorgt voor een positieve houding ten opzichte van sporten. Wanneer je positief bent over sporten, is de kans groter dat je het leuk blijft vinden en het blijft doen. En dat kan eer leiden tot een consistenter trainingspatroon en betere prestaties.


Het draagt bij aan je vriendschap én je mentale gezondheid

Niet alleen je spieren worden sterker, ook je vriendschap wordt sterker en sterker. Sporten biedt ook op mentaal vlak veel voordelen. Het sociale aspect van een duo training kan een groot verschil maken in hoe je je voelt. Het verlaagt je stressniveau en kan mogelijke gevoelens van eenzaamheid en isolatie verminderen. Door samen te trainen krijg je een gevoel van verbondenheid en dat geeft jullie vriendschap een extra boost.


Dat zijn aardig wat voordelen he? We hebben er nog één te gaan: gedeelde kosten. Het leven tegenwoordig is niet grappig duur geworden. De prijzen stijgen de pan uit en dat betekent dat we keuzes moeten maken. Door samen te sporten past personal training veel beter bij ieders portemonnee.


Wil je samen met jouw partner, familielid, collega, vriend of vriendin aan de slag? Ik help jullie er graag bij. Kijk hier voor meer informatie of stuur mij een berichtje. Ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op. Gaan we daarna gezellig aan de slag!

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page