top of page

Zo pak je het sporten (weer) op

Ken je dat, het afsluiten van een abonnement: zo gedaan. Het daadwerkelijk gaan: een opgave van jewelste. Er kan altijd wat gebeuren waardoor jouw voornemen om te gaan sporten uitgesteld wordt. Bijvoorbeeld door een extra drukke periode op het werk, een lange vakantie, zwangerschap, verhuizing of een blessure. Tips om (weer) te beginnen!


1. Neem de tijd

Doe rustig aan. Loop je meteen te hard van stapel door te zware gewichten of te lange afstanden dan liggen blessures en overbelasting op de loer. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook met kleine stappen kom je vooruit.


2. Heb geduld

Stel je verwachtingen bij. Er bestaan nogal wat misverstanden over de snelheid waarmee de eerste resultaten zichtbaar zijn. De beste resultaten zijn duurzame resultaten. En dat heeft tijd nodig. Dus wees een beetje geduldig.


3. Ontwikkel een ritme

Een van de belangrijkste tips: ontwikkel een ritme! Stel een realistisch aantal trainingen vast per week en probeer vaste momenten te creëren. Niet wat je zou willen dat past maar dat wat daadwerkelijk in je huidige schema past.


4. Schrijf je ruim van tevoren in

Sport je in een sportschool of gym? Schrijf je een week van te voren in voor de lessen of open gym. Dat verkleint de kans dat je last-minute toch afhaakt. Afspraak is tenslotte afspraak.


5. Start één-op-één

Sportschool angst? Bang dat anderen sneller, sterker en beter zijn? Begrijpelijk maar niet nodig. Iedereen moet ergens beginnen. Start anders eerst met Personal training om de drempel voor jezelf zo laag mogelijk te houden. Eén-op- één training geeft rust, houvast en een flinke dosis zelfvertrouwen.


6. Beloon jezelf

Ben je goed op weg en heb je een lekker ritme te pakken? Beloon jezelf daarvoor! Bedenk een beloning en zet deze in je agenda. Zo heb je iets om naartoe te werken en blijf je gemotiveerd.


7. Geniet van resultaat

Sporten is lang niet even makkelijk voor iedereen. Er zijn genoeg mensen die sporten helemáál niet leuk vinden. Geldt dit ook voor jou? Onthoud dan dit: hoe meer resultaten je boekt, des te leuker het wordt!


8. Blijf dicht bij huis

Kies een sportschool, gym of CrossFit box dicht bij huis. Want na een lange dag is de drempel om te gaan bewegen veel hoger als je eerst nog eens meer dan twintig minuten onderweg bent.


9. Train samen

Sport met meer. Dat kan zijn in de vorm van meedoen aan een groepsles, trainen met een personal trainer of beiden. Het sociale aspect van fitness zorgt er namelijk voor je meer plezier krijgt in sporten. Het beste in elkaar naar boven halen, hoe mooi is dat?


10. Varieer in trainingen

Sport gevarieerd. Niks is saaier dan continu hetzelfde doen. Dat geldt ook voor sporten. Wissel het wekelijkse hardlooprondje eens af met een les krachttraining of combineer mountainbiken met CrossFit.Steuntje in de rug nodig? Of je nu net begint met fitness of al even bezig bent: een beetje hulp is altijd fijn. Dankzij personal training worden voornemens concrete resultaten. Daar help ik je graag bij!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page